Arc- és nyakplasztika

A bőr az életkor előrehaladtával öregedési folyamaton megy keresztül, melynek során csökken a benne lévő kollagén- és rugalmas rostok száma, ezzel párhuzamosan csökken a feszessége, egyre petyhüdtebbé válik, és a gravitáció hatására süllyedni kezd. A bőr alatti kötőszövet sorvadása következtében pedig meglazul, és lógni kezd. A bőr alatti izom feszülése a bőr rugalmasságának elvesztésével egyre kifejezettebb redők és ráncok képződéséhez vezet.

 

Ez a folyamat egyénileg változó életkorban kezdődik, és egyénileg változó sebességgel halad előre. Az egyén alkati tulajdonságain túl bizonyos tényezők erősen befolyásolják, felgyorsítják a bőr természetes öregedési folyamatát (időjárási tényezők, túlzott napozás, nedvesség, szél, hőingadozás, bizonyos szokások: alkohol- és nikotinfogyasztás, nem elegendő alvás, a pihenés hiánya, stressz, bizonyos betegségek: májbetegség, érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, valamint bizonyos gyógyszerek tartós szedése).

 

Mindezen elváltozások igen szembetűnők az arcon, nyakon. A ráncműtét (face lifting) során a petyhüdt, kinyúlt, ráncosodó bőr megfeszítése, a fölösleges bőr kimetszése, ezáltal az arc simaságának, fiatalosságának visszaadása történik. Míg régebben a műtét pusztán a petyhüdt bőr alapjáról való leválasztására, majd kellő megfeszítés után a fölösleg kimetszésére korlátozódott, ma már – szükség esetén – a megnyúlt, petyhüdt izmok és bőnyék megfeszítését is elvégezzük, ami tartósabb eredményt biztosít.

 

A bőrbe bevésődött mély barázdákat a műtét nem tünteti el! A műtét lényege minden esetben hasonló. Elvégezhető az egész arcon, csak az arc felső részén, csak az alsó részén, nyakon vagy csak a homlokon is. Mindegyik műtét elvégezhető helyi érzéstelenítésben vagy altatásban is. Bármelyik műtétet végezzük, a műtéti hegek legnagyobb része a hajas fejbőr területén és a fül mögött rejtve vannak, csupán a fül előtti természetes barázdában marad egy cérnavékony, alig észrevehető, finom heg, fedetlen helyen.

 

Ahhoz, hogy személyes kezelési tervet és árajánlatot tudjunk készíteni, Önnek nem kell mást tennie, mint időpontot kérnie szakorvosunkhoz az első, ingyenes konzultációra. Tájékozódjon kockázatok nélkül!

 

Jelentkezem az ingyenes konzultációra!